Automaat

Bij onze buren, Gasterij ’t Dorpsgenot, vind je in de hal een automaat met diverse soorten geitenkaas.

Gedurende de openingstijden van de Gasterij kan je gebruikmaken van de automaat.

Voor geitenmelk in grote partijen of voor het vullen van een eigen fles kan je je melden op zaterdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bij de bar van Gasterij ’t Dorpgenot.

Ook voor geitenijs kan je terecht bij de Gasterij. Daar verkopen we aan de bar potjes van 0,5l in de smaken chocolade, vanille en aardbei, gemaakt bij IJssalon San Marco.

Automaat

Geitenmelk en geitenkaas worden vaak gezien als extra gezond, maar is dit ook daadwerkelijk het geval…

Om te beginnen is zuivel op zich gezond voor mensen. Zuivel bevat belangrijk bestandsdelen die bijvoorbeeld goed zijn voor sterkere botten zoals; calcium, melkeiwit, vitamine A, B12 en magnesium.
Wel is het zo dat geitenzuivel (geitenmelk/ -kaas) gezonder is dan koezuivel. Hiervoor zijn een aantal duidelijke feiten aan te dragen;

Allereerst is geitenmelk lichter verteerbaar dan koemelk. Dit komt doordat de vetcellen in geitenmelk beter verdeeld zijn in de melk dan bij koemelk. Hierdoor is het zo dat geitenmelk 3x sneller de maag van een mens passeert dan dat koemelk dat doet.

Verder is het vitamine A gehalte in geitenmelk vier keer, en het vitamine D gehalte twee keer hoger dan in koemelk. Daarnaast bevat geitenmelk het dubbele aan waardevolle mineralen, en bevat geitenmelk weinig zout waardoor het erg geschikt is voor mensen met hart- en vaatziekten.

Vragen? Mail ons gerust!

Wij merken dat er bijzonder veel belangstelling is voor onze recepten van gerechten met geitenkaas. Om dit te ondersteunen willen wij uw lekkerste recept met geitenkaas op deze website plaatsen.
Het meest gedownloade recept wordt maandelijks beloond met gratis 1 kg. geitenkaas in diverse smaken.
Stuur uw recept, voorzien van uw naam naar `t geitenboerke.
Elke maand kiezen wij de winnaar, die wij per e-mail uitnodigen om geitenkaas bij Gasterij Dorpsgenot af te halen.