zorgboerderij 't Geitenboerke

Bij ’t Geitenboerke doen we veel meer dan heel goed voor onze 700 (!) geiten zorgen… kom gezellig langs en ervaar het zelf!

Onze geitenmelk- en kazen zijn: ambachtelijk bereid, heerlijk van smaak, hartstikke gezond!

Wist je dat… Geitenmelk een stuk lichter verteerbaar is dan koemelk. Dit komt doordat de vetcellen in geitenmelk beter verdeeld zijn dan in koemelk het geval is. Verder ligt het vitamine D-gehalte in geitenmelk twee keer hoger en het vitamine A-gehalte zelfs vier keer hoger dan in koemelk! Daarnaast bevat geitenmelk minder zout, waardoor het in het bijzonder geschikt is voor mensen met hart- en vaatziekten. Maar ook harstikke lekker en gezond voor ieder ander.

Kaasautomaat bij ’t Dorpsgenot

Geniet van ambachtelijke en goudeerlijke producten van Zorgboerderij ’t Geitenboerke! Bij onze buren, Gasterij ’t Dorpsgenot, bieden wij tal van heerlijke geitenproducten aan.

In de hal van Gasterij ’t Dorpsgenot vind je een automaat met daarin diverse soorten geitenkaas. Deze producten zijn uiteraard allemaal bereid met onze eigen, verse geitenmelk. 

Ook kun je bij onze buren terecht voor onze ambachtelijke geitenmelk. Wil je eigen fles vullen? Of heb je juiste interesse in grotere partijen? Meld je dan op zaterdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bij de bar van Gasterij ’t Dorpsgenot. 

Ook vind je daar ons ambachtelijk geitenijs in de smaken chocolade, vanille en aardbei. Vers bereid bij IJssalon San Marco in Veldhoven!

Dat was het? Zeker niet! We maken ook zelf geitenburgers, en we verkopen geitenworstenbroodjes, geitenhaas en zelfs een lekker geitenlikeurtje! Al deze producten zijn verkrijgbaar bij Gasterij ’t Dorpsgenot. Loop een keer binnen!

De leukste activiteiten beleef je bij Zorgboerderij ’t Geitenboerke. Schooleducatie en excursies:
het kan bij ons allemaal!

activiteiten

Heel leuke en interessante excursies
bij Zorgboerderij ’t Geitenboerke!

Op onze boerderij vind je ruim 700 melkgeiten. De geiten worden twee keer per dag gemolken, en van de melk maken we verschillende kazen, maar ook geitenijs en zélfs een heerlijk likeurtje. In 1999 is onze boerderij gestart, maar sindsdien is er veel veranderd. Zo is ’t Geitenboerke sinds 2020 ook een zelfstandige zorgboerderij. 

Om alles te weten te komen over geiten en het leven op de boerderij, bieden wij excursies aan die bestemd zijn voor jong én oud. Je hebt de keuze uit diverse arrangementen; bekijk de bedrijfsfilm onder het genot van een bakje koffie en ga op excursie met de boer. Wil je daar ook een heerlijke lunch bij nuttigen? Kies dan voor ons arrangement Lunchen bij de boer. Hierbij word je voor- of na de excursie verwacht voor een lekkere lunch bij onze buren, Gasterij ’t Dorpsgenot.

Excursie Bokkenpoot

  • Rondleiding met de boer.
  • Bedrijfsfilm bekijken onder het genot van koffie of thee met een bokkenpoot.
  • Geitenkaas proeven.

Groepsminimum: 15 personen
Prijs: € 8,00 p.p.
Tijdsduur: Circa 1,5 uur
Niet mogelijk op zondag

Excursie à la Geitenboerke

  • Welkom met koffie/thee en gebak.
  • Rondleiding met de boer.
  • Bedrijfsfilm bekijken onder het genot een van mok koffie of thee en Geitenlikeur.
  • Geitenkaas proeven.

Groepsminimum: 15 personen
Prijs: € 15,00 p.p.
Tijdsduur: Circa 2 uur
Niet mogelijk op zondag

Lunchen bij de Boer

  • Welkom met koffie/thee
  • Rondleiding met de boer.
  • Bedrijfsfilm bekijken onder het genot van een bakje koffie/thee
  • Geitenkaas proeven.
  • Lunchplankje in de Gasterij

Groepsminimum: 10 personen
Prijs € 20,00 p.p. (excl. drankjes tijdens de lunch)
Tijdsduur: Circa 2,5 uur
Niet mogelijk op zondag

Onze lekkerste recepten met geitenkaas.
Voor elke kok, makkelijk, lekker en gezond.

Wij durven onszelf gerust experts op het gebied van geiten én geitenmelk noemen.
Bekijk hieronder een aantal heerlijke recepten met geitenkaas.

Voor elke kok makkelijk, lekker én gezond!

Recepten

Gebakken appel geitenkaas

Gepofte aardappel geitenkaas en olijven

Geitenkaasfondue met kruidenkaas

Vegetarische preipizza met geitenkaas

bereiding

  1. Een dressing roeren van azijn, olie, honing, peper en zout.
  2. Appels schillen, klokhuizen uitboren en uit elke appel 2 dikke schijven snijden.
  3. De schijven in boter aan beide kanten snel bruin bakken, uit de pan nemen en op een met aluminium bedekte bakplaat leggen.
  4. De grill of oven voorverwarmen op de hoogste stand.
  5. Op elke schijf appel een plak geitenkaas leggen en onder de grill Laten gratineren.
  6. De veldsla over 4 bordjes verdelen, de dressing erover schenken en de walnoten er over strooien
  7. De warme appelschijven op de salade leggen en serveren met stokbrood en eventueel met wat extra honing.

bereiding

  1. Verpak de aardappels in aluminiumfolie, bak ze in circa 1 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar
  2. Meng 4 eetlepels salsa met de verkruimelde geitenkaas,bosuitje in ringen gesneden en fijngesneden olijven door elkaar
  3. Verdeel het mengsel over de ingesneden aardappels en zet ze 10 minuten in de oven
  4. Lekker met karbonade en broccoli

bereiding

  1. Geitenkaas inde keukenmachine grof raspen.
  2. In de fonduepan wijn aan de kook brengen.
  3. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelte met houten lepel door warme wijn roeren, tot alle kaas gesmolten is.
  4. Maizena oplossen in 2-3 el water of witte wijn.
  5. Maizenapapje en slagroom door kaasmengsel roeren en geheel nog 2-3 min zachtjes doorkoken tot alles goed gebonden is.
  6. Op smaak brengen met zout en peper.
  7. Serveren met blokjes (stok)brood en groente.
  8. DIPTIP: lekker met meergranen stokbrood – in de schil gekookte krieltjes – beetgaar gekookte broccoli – cherrytomaatjes – rode paprika in stukken

bereiding

  1. Snijdt de preitakken in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor tot op 200° C.
  3. Snijd 4 cirkels van 12,5 cm diameter uit het bladerdeeg en leg er een plakje geitenkaas op.
  4. Bewaar de pizza’s in de koelkast.
  5. Verhit de olie in de pan.
  6. Stoof de stukjes prei en verdeel ze over de pizza’s.
  7. Werkt de pizza’s af met de rest van de geitenkaas en bak ze 10 minuten in de oven.
  8. Versier met de geroosterde pijnpitten.

Ingrediënten

  • 5 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 appels (red delicious)
  • 4 plakken geitenkaas
  • 90 gr walnoten
  • 2 eetlepels honing
  • zout en peper
  • 2 eetlepels boter
  • 1 zakje veldsla

(voor 2 personen)

Ingrediënten

• 4 grote aardappelen
• 4 eetlepels pikante salsa
• 100 gram geitenkaas
• 1 bosuitje
• 5 zwarte olijven

(voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 400 gram hollandse geitenkaas
  • 200 gram geitenkaas met zongedroogde tomaat
  • 300ml droge witte wijn
  • 125 ml slagroom

(voor 4 personen)

Ingrediënten

  • 200 gram bladerdeeg
  • 200 gram kant en klaar bladerdeeg
  • 200 gram geitenkaas
  • 15 ml olie
  • 2 takken prei
  • 50 gram geroosterde pijnpitten

(voor 6 personen)

Volgend recept