lees meer over Iris

In 2015 heb ik mijn diploma tot ‘Sociaal Cultureel Werker’ niveau 4 aan het Summa College te Eindhoven behaald.

Tijdens mijn studie heb ik ervaring opgedaan tijdens verschillende stages. Zo heb ik stage gelopen bij een jongerencentrum, hier ving ik jongeren op die na schooltijd geen verdere invulling van hun dag hadden. Je kunt hierbij denken aan jongeren uit arme gezinnen en jongens/meisjes die weinig aansluiting vonden bij hun leeftijdsgenoten en daardoor wat ‘buiten de boot’ vielen.
Vervolgens ben ik stage gaan lopen bij een steunpunt op een middelbare school. Hier bood ik vooral een luisterend oor aan jeugd met verschillende soorten problemen (pesten, moeilijkheden thuis, etc.).

Tot slot ben ik stage gaan lopen bij ’t Geitenboerke. En nu, zo’n zes jaar later, werk ik er nog altijd met veel plezier! Bij ’t Geitenboerke ben ik naast boerin ook begeleider van de hulpboeren. Dit vraagt veel van mijn kwaliteiten. Zo moet ik geduldig, flexibel, inlevend maar ook zeker positief zijn. Genoemde kwaliteiten zijn ook kwaliteiten die goed bij mij als persoon passen. Zonder naast mijn schoenen te gaan lopen, durf ik ook te zeggen dat ik een doorzetter, zorgzaam, spontaan en duidelijk ben. Ik kan duidelijkheid en structuur brengen aan de hulpboeren, ook zorg ik voor een prettige en vertrouwde sfeer op de werkvloer. Zonder veiligheid kan men immers niet tot verdere ontwikkeling komen.

Ik geniet van mijn werk en hoop dit nog vele jaren te mogen doen!

“Iedereen kan iets”

ga hier terug naar de Zorgboerderij pagina