Lees meer over Tineke

Hallo!
Mijn naam is Tineke Box. Vanaf maart 2020 ben ik betrokken bij Zorgboerderij ’t Geitenboerke. Eerst vooral achter de schermen, sinds de opstart van de Boergondische groep draai ik hier ook mee.
Na afronding van mijn horecaopleiding ben ik terecht gekomen bij Gasterij ’t Dorpsgenot, waar ik drie jaar als leidinggevende heb mogen werken. Hier heb ik kennis gemaakt met het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Zij gaven mij zoveel energie, dat ik besloot me om te scholen.
Inmiddels ben ik geregistreerd GGZ-agoog en werk ik naast het geitenboerke nog 32 uur op een woongroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek.
“Iedereen kan iets” is ons motto. Het geeft mij dan ook veel voldoening als we onze hulpboeren dit ook kunnen laten inzien. De (soms kleine) succeservaringen maken dat het zelfvertrouwen van onze cliënten groeit en zij zich daardoor kunnen blijven ontwikkelen. Super fijn om hier aan bij te kunnen dragen! Naast het zelfvertrouwen van de cliënt vind ik het erg belangrijk dat de hulpboeren vertrouwen hebben in ons als begeleiding. Iets wat ik probeer te realiseren door dingen samen op te pakken, de hulpboer waar mogelijk eigen regie te geven en natuurlijk door duidelijkheid, structuur en voorspelbaarheid. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.

ga hier terug naar de Zorgboerderij pagina