Zorgboerderij

’t Geitenboerke draagt mensen die weer in de maatschappij hun weg willen vinden een warm hart toe. Als vaste begeleidster voor hulpboeren op onze zorgboerderij is Iris.

Hieronder stelt zij zich graag aan u voor.

Hoi allemaal!
Mijn naam is Iris Jansen, 23 jaar en sinds 2015 trotse werknemer bij ’t Geitenboerke.
Tijdens mijn opleiding tot ‘Sociaal Cultureel Werker’ heb ik stage gelopen bij ’t Geitenboerke. De combinatie mens en dier maakt dat ik geniet van mijn werk. ’t Geitenboerke is een zorgboerderij dat
dagbesteding biedt aan mensen met een verslaving. U kunt hierbij denken aan drugs- of alcoholverslaving. Bovendien beschikt de boerderij, zoals de naam al zegt, over een honderdtal geiten.

Binnen de boerderij bied ik de zorgvrager, ook wel hulpboer genoemd, dagvullende klusjes. Daarnaast bied ik onze hulpboeren ook een luisterend oor.
Het werken op de zorgboerderij biedt een dag- en nachtritme en een gevoel voor verantwoordelijkheid. Dit alles met het uiteindelijke doel: re-integreren in de maatschappij.
Buiten mijn fantastische werk, geniet ik in mijn vrije tijd van dansen. Ook spendeer ik graag tijd met mijn vriendinnen en familie. Ik kan genieten van de meest kleine dingen en doe dit dan ook.

DAGBESTEDINGSBOERDERIJEN
Wij bieden 5 dagen per week specialistische dagbesteding aan onder professionele begeleiding waarbij we een significante bijdrage leveren aan het herstel van onze cliënten (die wij hulpboer noemen). De hulpboer komt gedurende een aantal dagdelen per week op de boerderij om stapsgewijs toe te werken naar een stabieler leven.

 

Vanaf 1 januari 2020 biedt `t Geitenboerke arbeidsgerichte zorg voor alle Bizob gemeentes.

Er kan aan 5 doelgroepen dagbesteding worden geboden, te weten:

  1. mensen met autisme
  2. zintuigelijk beperkte mensen
  3. niet aangeboren hersenafwijkingen
  4. mensen met psychiatrische klachten
  5. mensen met somatische klachten

Heeft u vragen over de dagbesteding, neem even contact met ons op.